Tilbage til Historier

Tilholdssteder

Tilholdssteder

Skrevet af “Triumph polle” Paul M.R. Hinrichs der har ophavsretten.Er stifteren af “MC Falkene”                                                      Paul M.R.Hinrichs har rettighederne med:(Copywright Registration Number 2410697240) nu udvidet til august 2024                      på: ” MC falkenes historie af Triumph Polle”

 Her er en oversigt over,

   hvor vi holdt til, på de forskellige tidspunkter:

 

1957 til 1962

Holdt vi til ude på citybar i Storegade:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Diverse/klubhuse/citybar1957.jpg

   

 Jeg kan tydelig huske, når jeg var på ferie fra sjælland og var hos min bedstemor her i Haderslev. Der ude på citybar, var der et sjak der holdt til der, det var Norton Carsten, Nasser på hans Triumph, Aksel på hans Triumph og så alle de andre, der kom der ude.Derude fra fik jeg mange gange, en tur bag på, jeg var jo helt vild, med at kører motorcykel.

   jeg var kun mellem de 12 til 14 år den gang, det var jo de store motorcykler man kørte på derude og ikke som de små 100cc til 150cc. Som jeg selv kørte på bane med, der ovre på Sjælland.

   En gang af mange, blev der taget lidt pis på mig, Nasser sagde; at nu skulle han til Aabenraa, jeg spurte om jeg måtte kører med op, til assistent kirkegården på Aabenraavej, det måtte jeg gerne sagde Nasser. Det var altid en speciale tur, at kører med Nasser, med alle de mellem gas, han gjorde når han skiftede gear, det var altid ful skrald på, når vi lige var kommet lidt uden for den indre by.

   Da jeg så var gået tilbage, til den anden bydel, der ude på citybar igen, holdt Nasser med hans Triumph der igen. Han havde sat mig af der på Aabenraavej, var så kørt ned af omkørselsvejen og ud af Storegade til citybar. De grinede godt af mig, men, som jeg fortalte dem, at det kunne vi da godt gør igen, jeg var da lige glad med den gåtur bare det at jeg kunne få en tur igen.

   Det blev der mange ture ud af, for de forstod også at det med at køre motorcykel, jo bare var livet for mig, selv i den unge alder.

1962 til 1965

   Vi holdt til på Gulf terrassen,

det var et caffeteria lå der ude, hvor nu Netto ligger

ved omkørselsvejen:

 

    Der ude. kom jeg selv på motorcykel, da jeg var de her 16 et halv år. Det var en rigtig god tid, vel 10 til 15 forskellige motorcykel mærker, af Engelske og tyske. Og måske en til to Honda kom det til hen af vejen, de andre Japanske mærker, kendte vi ikke til her i haderslev.

   Der ude fra Gulf, kørte vi turer ud i det blå, med de forskellige sjak der holdt til der ude. Jeg havde selv et lille sjak, eller en lille klub som man også kunne kalde den,. som også holdt til på torvet.

   Det var min helt egen klub uden genneralforsamling og bestyrelse og demokrati, da  jeg selv ville vælge dem, jeg ville være sammen med.Vi fløj som fugle, ud på vores motorcykler i landskabet, derfor kaldte jeg os for falkene.

   Men det har ikke noget med m.c. falkene at gøre, den opstod først i 1968 ved et møde, som jeg fil sat igang vi var vel mellem 12-16 motorcyklister den gang da vi startede der i 1968,  der blev jeg valgt som den første formand.  Den første rigtige generalforsamling var i 1969.

   En gang, da jeg stod for at lave en tur, med de forskellige sjak sammen. var vi 43 motorcykler, der kørte en tur op til den gamle Lillebæltsbro. Det var den gang langt hjemme fra følte i alle, husk de fleste maskiner var jo små motorcykler.

   Det var rekorden på en tur dengang, man forberedte sig i lang tid før, skrev dem op, huskede dem på dagen, når man mødtes i byen, det var jo dengang, der ikke fandtes mobil telf. 

   Jeg kan tydelig huske, at jeg i min lille hæfte havde skrevet 56 stykker op, men de tretten , der manglede ved optælling, var der flere som fortalte, at deres cykel var i stykker, eller ikke havde penge til benzin, eller skulle til familie fest, eller lignende.

  Vi var mange der spiste der ude, på gulfterassen der var det til at få for rimelig penge, og på det tidspunkt, var det der de fleste af byens ungdom, der mødtes derude.

   Familien der havde forpagtet cafeteria, kørte sønnen også motorcykel, så vi var der meget, og følte at det var vores sted.

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Diverse/historiskebillder/Gulf1.jpg http://www.falkene-haderslev.dk/images/Diverse/historiskebillder/Gulf2.jpg
 Jon

1966 til 1972

På Espresso var der, vi mødes:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Diverse/klubhuse/Espressotilholdssted.jpg

    Sjakket, der holdt til på torvet, det var derud fra Falkene blev startet. Fra 1968 falkene, sådan til daglig, eller efter fyraften. Det var som en mælke pop – grillbar, Det var Torben som stod for stedet, en rigtig frisk fyr, som sponsor pokaler til de forskellige løb, der tilbragte vi mange timer, særlig om vinteren, men det var begrænset af penge, vi kunne ligge der.

   Men, vi følte os altid velkommen, der oppe hos Torben, det var altid en god stemning der, alle der kom der blev behandlet lige, som i har læst om før den historie der havde udspillet sig der.

   Jeg kom lige i tanken om en mere. Vi sad der en lille flok det var Grarup løven – Snugge – Trident Flemming – Kaj og mig. Den eneste der havde penge på sig, var kaj, han købte 6 pølser, for han var også sulten, men nu kom den ene, efter den anden beskrivelse, hvad de pølser der nu skulle komme til Kaj, var lavet af, hvordan den ene historie blev værre en den anden.

   Da Torben kom med dem og satte dem på bordet, sagde Kaj at nu havde han fået nok, skulle ingen pølser have, med et snuptag, fra vi andre, pølserne var væk, vi havde ikke en gang tid, til at spise dem, de blev slugt, før end at han kunne nå, at fortryde det.

   Jo efter fyraften på Espresso, når den så var lukket, så over ved cykel stativerne, midt på Torvet hvor der kom mange, hele aftenen og den halve nat med, når de skulle hjem fra deres kærester med mere.

 

1976 til 1978

Ingen klubhus

Vi holdt til på citybar, i Storegade, som nu lå et andet sted i Storegade:

 

   

 tribunalet:

   Det var den gang falkene, blev styret af en præsident og to vise præsidenter. Det var den gang, at demokrati var en landsby øst, for Damende, men hvor alting blev ordnet i en fart, uden at vi spekuleret ret meget over tingene, eller trække noget i langdrag.

   Der blev kørt dørtræk i Storegade og meget lort blev der lavet den gang også. Men det var et kolossal kammeratskab den gang, hvor alle hjalp alle og vi stod sammen om alt, som den lille familie vi var den gang, fra den tid er der mindst 2 der er døde og borte.

 

fra 1978 – 1982

Vi holdt vi til på Centrumgrillen i Nørregade:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Diverse/klubhuse/Centrumgrillen.jpg

    Det var det første sted, falkene måtte gå ind med vest på og købe max en øl, som generalforsamlingen havde godkendt. Det var et sted vi mødtes meget, når vi ikke var oppe i vores klub lokaler i slippen i Nørregade, hvor mange over nattede i Weekender.

   På centrum grillen var der en, som arbejde der, det var Bent Monberg (død) han forstod at tage de unge, i det hele taget en mand med evner, til at lede et sted, som centrumgrillen.

   Jo der havde vi mange gode timer, var vi så en helt flok samlet, gik vi op i vores klub lokaler og forsatte festen. Vi mødtes den gang i klubben, hver onsdag og fredag, på centrumgrillen, holdt der også, en anden klub til, men dem røg vi uklar med, så de holdt op med at eksistere, som jeg har skrevet om før.