Tilbage til Klubbens Historie

Historie om klubben

Historier fra klubben

Skrevet af: “Triumph polle” Paul M.R.Hinrichs der har ophavsretten. Er Stifteren af: “MC Falkene Haderslev”    

 Paul MR Hinrichs har rettighederne med:(Copyright Registration Number 2410697240)

nu udvidet til august 2024  På:  “MC falkenes historie af Triumph” polle”

 

I dag 2014 hedder vi:

        ” MC Falcons Haderslev af 1968 “

 

     Falkenes generationer:

 

   Første generation var, da den var på det højeste af medlemmer, på den samme tid over 90 medlemmer i hele den tid, vel omkring 150 med påhæng ca. en 250 personer der fra 1968 – 1976.

    Anden generation var vi over 60 medlemmer da vi var på det højeste på en gang og i hele denne tid en små 110 medlemmer, og med den der var med bag på ca. 160 personer der fra 1977 – 1986.

  Tredje generation var på sit højeste var vi 26 medlemmer og i hele den tid, vel en ca. 50 medlemmer og med dem, der var bagpå en små 90 personer der fra 1986 – 2003. 

  Fjerde generation, der fra 2003 og frem til 2012, kunne alle der havde været medlemmer af Falkene, komme med til de forskellige tiltag, Men det var fra mund til mund, vi havde ingen kontingent, ingen hjemmeside, og klubben blev ledet af et tribunal ved:   X Præsident – X formanden – X Kassereren som alt er beskrevet her på vores hjemmeside, under fjerde generation.

Femte generation Fra 2012 og frem den 01-06 -2013 var vi 36 medlemmer og her i 2014 over 2 snese og flere er på vej.

Index: 

Her kan du se en liste over alle historier i denne kategori, klik på navnet for at komme til Historien eller rul frit ned som du ønsker

 1.  Turen til bøgehoved

 2. Nu til en lille historie fra dengang

 3.  Træf – kamp og fest

 4. Pølsevognen og Træffet ved Gubsakkerne Nyborg

 5. Indsamling af rygmærker, ellers bare hygge

 6. Stormen på klubhuset i Nørregade:

 7. Klubhuset var på Nørregade i en baggård

 8. En af de mange fortællinger fra den tid

 9. Til træf – Kim et gæstemedlem af falkene

 10. Flipperne på torvet – Ekstrabladet, en gang løgn – slåskampe

 11. Slagsmål mellem ordensmagten og MC klub

 12. Afslutningen med flipperne

 13. Dårlig spøg og dårligt selskab

 14. Træffet -at sejle – stærk mand

 15. Kampe ved et træf, i midt Jylland, lidt vest på

 16. Lidt ude at svømme

 17. Ude foran et telt, med en kæp i øret

 18. En frisk dværg, et mandfolk, at vælte med sin motorcykel, uden skyld

 19. På besøg hos Farmers Stakroge, kampen, mosen, barnesengen og en fed fest

 20. Fra et træf ved vestkysten, en formaning til de unge falke

 21.  King kong, på besøg ved farmers træf

 22. Til en orientering

 23. Als Træffet, den dårlige stemning, mellem danskere og tyskere

 24. På vej til Gug træffet ved Aalborg

 25. Gug træffet, de slemme drenge

 26. På udflugt, til træf, ved delfinerne, Charlie og mig

 27. Ved delfintræffet samme dag, lidt at grine over

 28. Træf, vagt – øl på to forskellige måder, at opklare en sag,

  den der ligger en fælde for andre

 29.  Den der ligger en fælde for andre, falder selv i den

 30. Hvis du vil læse mere historie, kan du se mange, mange flere

  under stifterens fortællinger.

 

1978 –

Turen til Bøgehoved:

http://www.falkene-haderslev.dk/images/bgehoved-skov-296876.jpg

    Det startede med, at et par af gutterne der i 1978 sagde, at de havde hørt, at jeg kørte som helt vildt, men de syntes da ikke jeg gjorde. Jeg fortalte dem, at det jo ikke var sådan mere her inde i byen,hvor andre så kunne komme til skade, men at vi kunne køre en tur og se hvordan man også kunne køre.

   Så tog jeg dem med ud til Bøgehoved skoven,ved den store kælke bakke,kørte så på fuld skrald op af bakken.På toppen,stoppede jeg motorcyklen,så på hvordan det gik de andre,med at komme op.Ja Finn Sievertsen var den klogeste,han valgte at køre op af en lille sti,der går ude om bakken,op til skoven og ikke så stejl,han må ha kendt området,er da jo opvokset på ribevej ,som ligger lige ved siden af.Så kom Finn op til mig fra siden.Han var nok den,der måske kunne have kørt derop,han havde kørt speedway løb i mange år,men havde vurderet,det skulle ha nok ikke gøre. 

   Vi betragtede sammen, de andre, hvor de var væltede, eller var så heldig med, at kunne vende på bakken, uden at vælte. To prøvede slet ikke, det var også helt i orden, hvis man ikke føler sig sikkert. Da vi kom tilbage på city bar, var der flere der var lidt sure, den ene, af nogle skrammer på cyklen, den anden var der lidt på hans kåbe, men det kunne jo ikke ske de store skader, da det jo var på græs hvor det hele havde foregået, så skulle man da, være særlig uheldig. Men man kunne da bare lade være med, at prøve at kører der op, som de to andre, der ikke ønskede det.

  Så kom spørgsmålet hvordan jeg kunne gøre det, Otto fortalte, hvordan han havde gjort det, fuld fart i anden gear så ned i første, så stoppede den ca. tyve meter før toppen af bakken, hvor han bare sad stille, med baghjulet kørende rundt og til sidst væltede han om? De spurgte, hvordan jeg havde gjort det.

Forklaringen er følgende:    Man sætter ikke ned i gear, i det øjeblik man gør det, slipper baghjulet det fugtige græs, også på grund af vægten af cyklen og personen. Jeg kørte på fuld fart mod bakken, for at få tilløb i første gear, da jeg var kommet ca. en kvart del op, samtidig lukkede jeg lidt af for gassen, sådan at den bedre kunne stå fast, så i anden gear, lidt gas af langsom, imens man kører til sidst op i tredje gear og var hermed på toppen af bakken. Derefter var der ro om, hvordan man kørte.

        Nu til en lille historie fra dengang:

  Vi var et par Falke, der kom forbi møllepladsen, på vej om til klubhuset, til klubmøde, hvor der stod 6-8 Politifolk. Det var sket dette, at Møllen var besat af Flippere, der hang bannere ud af vinduerne og de havde spærret døre og vinduer i stueetagen af, så der ikke kunne komme nogen ind, troede de.  

  Jeg talte med et par af strisserne og sagde det skulle vi nok klare, så de kunne tage sig af vigtigere ting. Vi gik hen i klubhuset, hvor jeg vil tro at der var mellem 20 og 25 Falke der. Valgte 5 mand foruden mig selv. Vi gik nu over til Winges baggård, kravlede over udhusets tag, over et par mure og tage , så ind af et par vinduer på første sal på Møllen,.

   Så kunne flipperne, komme ud i en fart, de har vel været mellem 50-60 personer derinde, men hurtige, det var de skal der siges. De kravlede ned af deres bannere og strisserne kunne nu slappe af, deres opgaven var nu løst. Vi fik et par timer senere besøg af Ordensmagten og de nød et par kopper “kaffe”. Vi havde et virkelig godt forhold til Ordensmagten, også fordi vi også selv ,holdt orden i egne rækker og i de andre der kørte motorcykel i byen. 

 

      Træf – kamp og fest:

Pølsevognen og Træffet ved Gubsakerne Nyborg:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Trf_kamp_og_fest.jpg

  Jeg vil nu skrive om træf, jeg var til, sammen med flere af Falkene, fra den anden generation,

  med nogle gode oplevelser, fester og et godt kammeratskab.

        Pølsevognen og Træffet ved Gubsakerne Nyborg:

   Vi var en 5 til 8 af falkene til træffet, det var i den tid, hvor der var træf i samme uge ved Uld jyderne i Ikast og hos Gubsakerne, så vi var det ene år, om fredag det ene sted, lørdag det anden sted, året efter omvendt. Ved Gubsakerne, var det den gang, det blev afholdt træf i to haller, det havde regnet og det vedblev med at regne. Det var kun små ophold ind imellem regnen, så man lige kunne nå, at få et telt sat op.

   Det var nok, det mest pløret træf, jeg nogen sinde havde været til, Rotterne (klub fra Odense) havde lavet, en stor glide bane, i mudret, hvor de kurede på, hold da kæft hvor de så ud, men vi skulle forbi dem, for at komme over i hallerne (landbrugs haller) de prøvede, at vælte alle der kom forbi, der også var kommet til træf, det lykkes med mange, men ikke med os, de kom til at flyve, lidt rundt omkring.

   Sener kom en bekendt fra Kolding, Gubi (død) som var anføre for klubben Bad Company, men, de var kun en fire stykker i alt, jeg spurte hvorfor, de ikke var flere af sted, for det plejede de jo at være, Gubi Fortalte; at de andre af hans drenge, sad i boksen inde i Nyborg? Det var sket således, at de havde været ved en pølsevogn, inde i byen, pølsemanden, havde så givet 50 ører forkert tilbage, så de var blevet helt tumpe, de havde ødelagt hele vognen, at den nu kun var ca. en halv meter høj.

   Da strisserne kom, havde Gubi og de af dem der var med til træffet, lige gået væk for at ordne noget andet, resten var forsat med resterne, af pølsevognen, derfor var de alle taget af strisserne. Gubi mente nu, at pølsemanden en gang for alle, havde lært at give rigtig tilbage. Jeg tror personlig, at han tæller efter, mindst to gange i fremtiden før han giver penge tilbage.

   De var kugleskøre, men kunne vel ikke gøre for det. Men bortset fra det, var det en festlig aften. Alle dem der har svinede sig til ude i mudret, sørgede vi for, at de ikke kom ind i den hal der lå nr.2 hvor musikken spillede, så det var lidt klasseforskel den aften og lidt flere piger til os.

 

         Indsamling af rygmærker, ellers bare hygge:

 

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Plsevognen_og_Trffet_ved_Gubsakerne_Nyborg.jpg

 

   Vi tog vel en 30 til 36 personer, fra falkene til træf på als, jeg vil tro, at der var ved Sønderborg mc klub, vi var vel en 25 motorcykler, kørte i en kolonne derned, jeg kørte foran, på min dengang kawa special med sidevogn, med vores flag. Derforuden var der 3 til fire motorcyklister mere, fra Haderslev med, der havde fået lov, til at køre med os, der ned i samlet flok, der i blandt en Kim Novak. Lige før vi kom til træfpladsen, kørte Kim op foran vores flag køretøj, for at kunne blære sig lidt, med, at kører først ind på pladsen, men det lykkes ikke. Fordi jeg drejede af, ad en lille sandvej, hen til træfpladsen. Han kørte lige ud, opdagede det ikke engang, at vi var drejet af.

   Det var et virkelig godt træf, det skete også mange ting, som jeg kun kan fortælle lidt af. Der nede, mødte vi den anden klub fra Haderslev, som var, for et par måneder siden, oppe at slås med politiet, som vi fik stoppet dengang, det har skrevet om før, i en anden artikel. Der var en, fra dem, der gerne ville være med, ved os. Vi fortalte ham, at han måtte af, med sit rygmærke han bar rund på, før det kunne blive nogen tale om, noget andet, (det blev det aldrig til). Den var han med på, jeg skar personlig hans rygmærke af, Gubi og hans drenge, havde hørt om, at jeg havde skåret et rygmærke af, spurte om de også måtte få nogle af rygmærkerne, hm hm Jeg tænkte, med det lort, de havde lavet i Haderslev, med vores egne, gode politi, var det faktisk en god ting.

   Jeg dømte hermed klubben fredløs, så skete der noget, de blev jagtet, måtte tage mærkeløse hjem, vi hørte aldrig, eller så ikke noget til den klub mere. Så kom kim fra før nævnt, at han havde et stort problem, med Gubi, om at jeg måske, kunne hjælpe ham, jeg tog ham med ned på pladsen, hvor min motorcykel var og fortalte ham, at her var han fredet, det skulle jeg sørge for, han lå under min sidevogn, hele tiden. Han lå der, fredag – lørdag til søndag morgen, men det var da også bedre, som at få tæsk af Gubi og hans drenge, som holdt meget øje med, at han ikke kom ud fra hans lille fristed.

   Så kom der et problem igen, en af Gubi s drenge, havde prøvet at være en stor karl, havde stået og havde pisset på, en fra en anden klub. Med en gang var det 3 eller fire klubber der havde rottet sig sammen, for at angribe bat company. Alene var der vel, en otte stykker, omkring Gubi, kom nogle af falkene og fortalte mig. Jeg gik derud, ind imellem dem alle tog fat i Gubi, førte ham med ind i teltet, hvor han stod ved siden af mig, vi fik lidt postevand, at drikke eller var det var, så var der heller, ingen problemer mere, med de andre klubber, de kendte mig, viste at der ikke blev flere problemer mere. Vi, Gubi og mig, kunne faktisk godt sammen, vi respekteret hinanden, for de personer vi var, også sener i Harly klubben Danmark.

   Derinde ved baren, stod slagteren fra fund raider, med hans slagter økse i læderskeden, og sagde; nå ham den store, han har vel nok respekt for dig, ja svarede det har vi for hinanden, det bør man have, jeg gjorde det, for at hjælpe ham ud, af den kattepine han var i. Nu var han stor i munden, fortalte mig, at han sku, da ikke var bange for mig, for han havde ædt sådan nogen, som mig før, Det blev meget hurtig sat på plads, jeg løftede ham op på baren, i et suk og sagde nu giver du øl til os. Da han ikke havde flere penge, måtte han låne af et par af hans drenge, jo, det blev en god aften.

 

 

 

 

  Træf2

 

 

 

1978-1979

 

    Stormen på klubhuset i Nørregade:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Stormen_p_klubhuset_i_Nrregade(1).jpg

 

    En nytårsaften, hvor mange af de unge falke, med deres piger, fejede nytårsaften i klubhuset. Ved kl. 23. Var vi flere, af de lidt ældre, der kom op i klubhuset, for at lige fejre lidt, med de andre falke, inden vi skulle hjem til familien igen. Jeg kan huske, at en gammel kammerat fra Sønderborg, som vi fejrede sammen med hans pige, nytår oppe hos mig, han var karate mester på landsplan, derfor ingen navne.

   Vi tog som sagt, op til festen sammen, da vi havde været der, en lille halv time tid, kom der to personer, farende ind af døren, den ene råbte op om alt lort, de havde lavet nede i byen, med hærværk. Jeg fortalte dem, at vi ikke ville have dem her, når politiet ledte efter dem, det kunne den ene godt forstå, det var ikke ham, der havde lavet det det værste, af det lort, han fik lov til at blive, blev der et stykke tid, ingen problemer, (det var Holger værdiløs). Den anden, jog vi ud af klappen, det var en der blev kaldt per lus, det var det helt rigtige navn for ham, det måtte vi sande.

  En halv time efter. På slaget 24 blev klubhuset stormet, ca. en 40 personer eller mere, det var Bad Company og en anden klub, som ikke skal nævnes her, da vi ikke havde noget udestående med den klub, da de betalte for, de vinduer der gik i stykker. Men vi var ikke så mange i klubben, da flere af falkene, var gået op på torvet, for at skyde nytår ind. Jeg sendte alle pigerne op, på første sal, i trappeopgangen, sammen med en 5 til 6 af de yngre falke, til at passe på dem.

   De skulle nok kunne holde dem stanget, hvis angriberne, ville op af trappen, for at banke dem, det var jo også piger med, til at angribe, fra de klubber. Jeg fik en 6 til 7 mand ud til fordøren, for at holde stand der, til det kom hjælp, oppe fra torvet, hvor jeg jo havde sendte en mand op, for at hente dem der var der. Selv tog jeg bagdøren, sammen med min ven, der jo var på besøg.

  Lejf Mathisen, fortalte jeg, at han skulle stå ca. 3 meter bag mig, for hvis der blev for mange for os, ved bagdøren, ville jeg kaste en, eller flere af dem over mit hoved, så skulle han være parat, til at tage sig af dem. Men det kom slet ikke til at gå sådan, den første, jeg kastede over hovedet, ramte Lejf i hovedet, han blev helt slået ud, for et øjeblik, var så helt rundt på gulvet, han sprang herefter ud af køkkenvinduer, løb ind i en lille slip, der går mellem husene, sad fast der inde, da husene var helt sammenbygget, ud mod Nørregade, ham fik vi så ud igen, da det hele var overstået.

   De angreb med stoleben og den første der kom. Havde et bordben, det fik jeg taget fra ham, jeg skal da så love for, at dem der var nærmest, ville gerne ud igen fra gangen, men kunne ikke komme til det, for dem der stod bagerst, pressede sig på, for at komme ind, det hele forgik sådan, når de kom ind af bagdøren, var det en lille forgang, hvor de presset sammen. Vi stod jo inde i klublokalet, kunne hermed svinge vores næver, bordben med mere kraft. Jo det var sku hyggeligt, det var lige noget jeg havde savnet, i temmelig lang tid.

   Men pludselig, var det hele forbi, de var brudt igennem, ved dem ved fordøren, alle var nu næsten nedkæmpet. De stod i en ring omkring mig, en 6 til 8 stykker, og sagde; at jeg nu ingen chance havde mere, Jeg sagde, at den første der nu begynde, skulle jeg da nok nå, at sende et vist sted hen. Nu kom Gubi ind af døren, det var før den tid, vi mødes til træf, men kendte hinanden af omtale, med mere. Jeg sagde; at nu, måtte Gubi og mig alene, tage den afgørende kamp sammen, for ellers ville det total ødelægge, vores klubhus som vi havde lejet.

   Vi var nu også mere lige, da dem fra torvet, jo var kommet herned. Gubi forklarede; at det var Per lus, der var kommet ned til dem, i et hus det var under ombygning på Naffet, hvor de opholdt dem. Havde sagt, at falkene, havde taget vestene fra dem, det skulle jo være de to, der var kommet ind i klubhuset, nede fra byen. Nu havde han indrømmet, at det hele var løgn, lå nu ude i gården, havde fået lidt smæk.

   Alle blev så gode venner, næsten som kærester ha ha. Nogle af os, den gang de ældste, tog med ned, på Naffet i huset, hvor vi slæde ned af trapperne, på nogle døre, med vores store kæp, vi nu havde fået proppet i øret. Jeg kan huske, at vodkaen de havde med, vi drak det som vin.

   Vi endte over på Borgerforeningen hele bundet. Det var rød Åge, der sad ved billet kassen, hvor ingen betalte af os, da vi bare gik ind. Da jeg kort efter, ville hjem, da jeg havde fået en endnu større skid på, på vej ud fra Borgerforeningen spurte Åge mig, om jeg havde lyst til, at hjælpe som udsmider den aften, men det havde jeg sku ikke, bare hjem og sove.

 jeg fortsætter med at skrive om, flere træf oplevelser som jeg husker dem og set med mine øjne, er der nogle der har nogle bemærkninger eller kan uddybe det endnu mere, så kontakt mig. Derefter vil jeg skrive lidt om starten, af ungdommens glæder, ved de tohjulet og de små kampe der er i ens tilværelsen.

 

        Klubhuset var på Nørregade i en baggård:

  

   Klubhuset lå i den lille slip mellem Nørregade og Katsund, den såkaldte pisrende ved ungdomsboligerne idag. Dengang vi havde klubhuset, var omgivelserne som slikket og der herskede orden i området. I den tid skete der meget, Klubben voksede sig stor igen og det blev et kolossalt sammenhold falkene imellem.

   Til sidst efter de ca. 2 år flyttede vi på landet ved Lunding, men som sagt, skete der en meget stor tilgang igen. Vi afholdt klubaften hver onsdag og fredag kl. 19.00. Dengang holdt vi til på Centrum Grillen i Nørregade eller i vores egen bar i klubhuset, mange tog til træf om fredagen, ca 30% af Falkene og resten holdt fest i klubhuset. Klubhuset var åben hver dag, da vi jo havde klubhus inde i byen. 

            En af de mange fortællinger fra den tid:

 

     Vi kom kørende ad Nørregade en aften, på vej mod klubhuset, det var Peter Holst – Kurt Horshauge (bøf) og jeg, plus nogle andre jeg ikke lige husker nu, da vi så Ordensmagten i slåskamp, med en anden motorcykel klub, navnet er ligegyldigt, de var vel 8 til 10 stykker i fuld gang med de 2 betjente, der  på hjørnet at Nørregade og Slotsgade.

   Vi kørte ind i Smedegade og stillede cyklerne der, løb over for at hjælpe Ordensmagten, som jo var i undertal. Det blev hurtig afgjort. Vi så nogle af dem til Sønderborg træffet for sidste gang , med deres vest på, da stoppede vi klubben for altid, vi samlede alle rygmærker ind fra dem, om de ville eller ej, det var det sidste vi hørte fra denne klub i Haderslev. Det var også en anden klub i Haderslev, som vi bad på en (pæn)  måde at flytte til en anden by, men mere om den historie på et andet tidspunkt.

1981 – 82 

 

    Til træf – Kim et gæstemedlem af falkene:

  Vi var en god flok af falkene, vel en 30 falke i alt, der tog op til mc Chaufførerne, vi var næsten de første der kom på pladsen, men blev også den største klub der var der, så kom en gammel bekendt, Gribbe Kim (død)fra Gribbene fra Horsens. Han kunne ikke komme ind, det var vist alle Gribbe, vi prøvede på at få ham ind. Det kunne ikke lade sig gøre, i første omgang. Jeg sagde at vi så måtte vi, kørte til et andet træf? Men at, vi kunne tage ansvaret for Kim, udnævne ham til vores gæste medlem, så lykkes det med, at få han ind til træffet. Vi kendte kim fra, at han altid var med til vores træf, ude i Lunding, der var det aldrig noget i vejen med ham, han var en god fyr.

   En gang han kom til træf i Lunding, var en fredag kl. 10 om formiddagen, jeg spurte Kim hvordan det kunne være, at han kom så tidlig, han svarede, at de var nogle der var kommet ud fra brummen, det var torsdag formiddag. Han var taget ned, på deres kro, som de plejede at komme, der var det så slåskamp mellem en anden gruppe og Gribbene. Da Kim, lige kommer ind af døren, kommer politiet ind, så kom Kim i håndjern igen, både på hænder og føder, som jeg kunne se aftegn af. Som han fortalte, at han ikke skulle nyde noget, med at tage der ned på kroen igen.

   Da han blev lukket ud, fredag morgen, så var det bare af sted, med det samme, at køre herned til falkene, for så var han da sikker på, at komme til træf. Når han var lidt syg og når han skulle kører hjem mange, det må ha været på grund af alt det safte vand, han havde drukket, vil jeg tro. Derfor kunne han ikke, starte hans Harley, så måtte jeg stampe den i gang, for ham, det blev næsten en vane, også ved de andre træf, hvor vi mødtes. En gang da han kørte fra vores træfplads, kørte han i den gale retning, ud mod næs vejen, efter en lille time, kom han forbi igen, guderne vide, hvad han har lavet i alt den tid.

 

           Flipperne på torvet – Ekstrabladet, en gang løgn – slåskampe:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Flipperne_p_torvet__Ekstrabladet_en_gang_lgn__slskampe.jpg

 

  Jeg arbejdede nede på Swing inn, som udsmider om aftenen og kørte rundt på min motorcykel, hyggede mig der om dagen. Jeg havde ikke fået det med, at der var krig mellem flipperne og dem der kørte på motorcykel.

   En dag hvor jeg skulle på arbejde kl. 10 sad jeg og et par kammerater og fik en øl oppe på ras på torvet, der ved otte tiden. Da kom der en hel flok på deres motorcykler, de kom fra Kolding, kunne jeg se ud af vinduet. Hvad for kom de, vi gik derud for at se, hvad det skulle ske. Jeg talte med anføreren, han fortalte mig, at de var kommet herned, for at banke flipperne.

   Da de fra ekstra bladet, havde vist og de havde set de billeder, der oppe i Kolding. Det var billeder, som bladet havde taget dagen før, ved flipperne, på æ klostre, ved æ torv, i Haderslev. Hvor de står med køller og hjælme på og bare venter på, at æ rokker, så skulle de få. Som de fortalte, at de havde sagt.

   De hele var bare det at den løgn avis, skulle have noget at skrive om og gjorte på den måde, at for at puste til en ild, hvis der bare er og var en lille flamme, eller en glød et sted, så kunne de igen overdrive.

  Det forklarede jeg ham, at skulle nogle have tæsk her i Haderslev, så skulle vi nok selv ordne det. At de nu skulle se, at fise hjem til Kolding igen, at det var her og nu. En anden fra Kolding sagde til mig, at vi kun var fire mand lige her og at de var over 25 mand. Det gav jeg ham ret i. sådan så forholdet virkelig ud.

   Men jeg fortalte ham også, at inden tre minutter, var der otte af dem slået ned, med deres motorcykler og at han var iblandt dem, der først fik en på skallen. Anføreren gjorde tegn til mig (gammel kammerat) at nu, kørte han og de fulgte, så med alle i trop.

   Jeg viste jo lidt om, at det i den sener tid, havde været lidt ballade, men at det måtte stoppes nu, inden det gik helt galt, for alle parter og klubben fik problemer med politiet, også vores omdømme var på spil.

 

           

       Slagsmål mellem ordensmagten og MC klub

 Vi kom kørende ad Nørregade en aften, på vej mod klubhuset, det var Peter Holst – Kurt Horshauge (bøf) og jeg, plus nogle andre jeg ikke lige husker nu, da vi så Ordensmagten i slåskamp, med en anden motorcykel klub, navnet er ligegyldigt, de var 8 – 10 stykker var i gang med de 2 betjente, på hjørnet at Nørregade og Slotsgade. Vi kørte så ind i Smedegade og stillede cyklerne der, løb over for at hjælpe Ordensmagten, som jo var i undertal. Det blev hurtig afgjort. Vi så nogle af dem til Sønderborg træffet, for sidste gang , med deres vest på, da stoppede vi klubben for altid, vi samlede alle rygmærker ind fra dem, om de ville eller ej, det var det sidste, vi hørte fra denne klub i Haderslev. Det var også en anden klub i Haderslev, som vi bad på en (pæn)  måde, at flytte til en anden by, men mere om den historie, på et andet tidspunkt

 

          Afslutningen med flipperne:


  Et par dage efter, fik jeg snakket med den daværende formand, for Falkene, lille Polle, jeg forklarede ham, hvad det var sket. Jeg sagde til ham, at nu kunne vi gå sammen, over til flipperne og få talt ud om det her, med hvad Aviserne 7bladet havde for, med alt dette her lort.

   Det var han sku ikke meget for, da det jo kun var os alene som skulle gå derover. Jeg tog ham med, da vi kom ind af fordøren, var der fuld af flipper, de stod der lige inden for døren og op af den store trappe til første sal hvor de holdt til. De var klar med knipler, skjolde og andet slag våben. På vejen op af trapperne, var der Knud og Jens Tang og alle de andre.

   Jeg bad dem om at træde til side, for at vi kunne komme op og tale med deres anfører, som jo var Peter Bøll (som jeg, flere år sener, var udsmider med, ved en by fest, her i Haderslev. Hans lille broder, der var med i anden generation af Falkene, der også med i bestyrelsen Kim Jakobsen)

   Da vi havde talt sammen, blev vi enig om at stoppe denne forestilling, som jo kun havde det formål, at skabe stof til den skide avis, for de laver og skaber jo, på denne måde selv, deres historie og det de vil skrive om. Da det var afsluttet og freden så havde lagt sig over lille Haderslev ,Det tog vel 20 minutter og det var lige før, at jeg skulle ned på arbejdet, på swing inn, går vi tilbage til Ras, for at drikke ud.

   Da blev jeg spurt fra flere sider, hvorfor jeg gjorte det, jeg gjorde, den forklaring de fik, får i nu. At det aldrig havde været problemer med flipperne, siden den gang, der nede på møllen (som jeg har skrevet om før) at de altid var flinke og hjælpsomme, i hver tilfald over for mig.

   Flere af de mændene, havde syet i læder sager til mig og endda et sæde, til min gamle motorcykel og ville ikke have noget for det, ikke engang noget for læderet og det var nogle virkelige friske piger, der kom der, de var også meget hjælpsomme, på deres måde. Skulle takken så være, at man bankede dem? nej det må være måde, for galskaben.

   Her til sidst, lige lidt om, hvad avisen skrev, om det bryllup ude fra gammel Haderslev kirke, var også bare opspind, det var kun en lokalfotograf med og han solgte billerne til bladet, da han havde indsendt, de billeder der var i avisen, resten havde de selv fundet, på to hele sider,

   Når i kikker i billeder gamle falke ved første generation, kan i se det lort de har lavet, i de forskellige avis udklip, der er det ikke engang 5% rigtig. Derfor, har jeg aldrig købt denne avis, så han jeg lige så godt læse, i en eventyr bog, den har da ikke det formål, med at gøre andre ondt og lave stank i den.

 

1980 – 83 

 

         Dårlig spøg og dårligt selskab:

 

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Drlig_spg_og_drligt_selvskab.jpg

 

 

  På et træf ved Mc Chaufførerne Fredericia, kom en gammel kammerat, som nu på dette tidspunkt, kørte ved en sp. Klub over på Djævleøen, forbi træffet på hans nye Harley, jeg spurte, om han ikke kom ind, men han sagde nej, at han skulle til fest nede i Vojens, men han ville ikke fortælle, hvad for en fest der var, han skulle til. Men jeg vidste pludseligt, hvad det var for en fest han skulle til. Gubi havde ved et træf fornyelig spurgt mig om, vi havde noget samarbejde med dem fra Vojens. Jeg tænkte ikke over det, den gang det blev spurgt. Bat joke (dårlig spøg) inviterer Bat Company (dårligt selskab) blev det en dårlig spøg, med det dårlige selskab på besøg.

   Det var ikke en gang løgn. Flere af falkene, kørte med Per derned, for at se på, hvad det skulle ske. Da de kom der ned, var det hele overstået, det var sprøjtet med ketchup og remulade i hele klubhuset, de havde jagtet værtsfolkene over marken. De råbte ude fra marken nu kommer Falkene for at hjælpe dem, de blev skuffet. Det var på det tidspunkt, hvor de var røven af alt, der hed en klub.

   Vi mødte dem den første gang, var da vi mødtes med duerne, fra Løjt Kirkeby, ude på sluk efter kro i Vedsted. Hvor dårlig spøg, kom der ud, i bil og andre små kører tøjer, som jeg ikke gang vil nævne, dem her. Vi havde ikke bedt dem om, at komme. De begyndte, at tage småkager, fra en opdækning, til begravelse kaffebord, så røg de ud. Jeg må så sige, at sener hen, kom det styr på klubben, da King fra Gram blev deres formand, så støttede vi hinanden, ved vores træf og med at møde, så mange som mulig op, med mere, det blev en rigtig god klub, at være sammen med, efter at der havde fundet en sortering sted, af medlemmerne.

 

1974 – 1975

 

        Træffet -at sejle – stærk mand:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Trffet_at_sejle_strk_mand.jpg

   Gribbene var nede ved træffet der i 1975 eller 1976, da det blev afholdt i nærheden af Øsby, jeg var ikke med, da jeg jo havde travlt med min forretning, som jeg jo startede i 1972, men som jeg har fået fortalt af mange. Sygebilen var der for at hente, nogle af de barske Gribbe, da de havde fundet på  deres vej, en død ræv, som de fandt ud af at tage den med derned til træffet.

   De fandt lige ud af, at de kunne varme den lidt, på bålet.Ved træffet, spise de den, som sagt så gjort. Der havde været en masse slåskamp, med mere. Med disse personer der her nævne, i denne historie af falkene, ikke straks forlod træf pladsen, ville alt blive smadret, af flere fra andre klubber.

   Så de tog ud for at fiske, med deres kæp i øret, en havde en jolle liggende der ude, i nærheden af træffet, med en påhængsmotor. Det var Rød Åge – Charlie – Aksel Skøtt og? Da de var sejlet lidt, gik påhængsmotoren løs, gode råd var dyre,

Men Aksel sagde; at den skulle han nok kunne holde den, det kunne han også, han ville da ikke tabe ansigt, han var da et mandfolk, må man sige.     Gribbene var nede ved træf, i 1974 eller 1975, da det blev afholdt i nærheden af Øsby, jeg var ikke med, da jeg havde travlt i min forretning, som jeg jo startede i 1972

   Men som jeg har fået fortalt af mange: Sygebilen var for at hente, nogle af de barske Gribbe, da de havde fundet på deres vej, en død ræv, som de fandt ud af og tog den med derned. De fandt lige ud af, at de lige kunne varme den lidt på bålet, ved træffet. Så spise den, som sagt som gjort. Der havde været en masse slåskampe, med mere, og hvis disse her nævnte personer, af falkene, ikke forlod pladsen, ville alt, blive smadret, af flere andre klubber.

   De startede den igen, gav gas, plusedelig stod Aksel på vandski, da han jo ikke ville slippe den kostbare påhængsmotor, det blev mindre og mindre, at se, af Aksel, der farede hen over vandet, til sidst var det kun hovedet, der farer af sted. Så var gode råd dyre, til sidst måtte de vade ind, da de ingen årer havde med. På øen Lindrup, der ligger lige uden for Haderslev fjor, som var det nærmeste sted, at de kunne komme i land.

   Den gang, var der ikke noget der hed mobiltelefon den gang, så de brændte, et lille skur af der var på øen, så de kunne blive set, og redet ind til fastlandet igen, og motoren fandt de aldrig mere, lige hvor meget de søgte og det blev en dyr affære med rednings båd og hellekopter.

1985-1986

 

         Kampe ved et træf, i midt Jylland, lidt vest på:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Kampe_ved_et_trf_i_midt_Jylland_lidt_vest_p.jpg

 

   Den dag  vi ankom til træffet, var vi en stor flok falke der var kommet af sted. hjemme fra.  Vi glædede os til at skulle have,en god fredag lørdag, med fest og farver på. Da vi ankom og var ved at slå, de forskellige telte op, kunne vi se at det var skiftet ud fra deres klub, fra før. Fra de lidt ældre medlemmer, til nu de helt unge, med at afholde selve træffet og at styre det, vi jo kommet der gennem de sidste fem år.

 Det var da det eneste, de unge ikke kunne klare, de havde vel ikke en stærk leder, som kunne holde orden og få det hele til at køre på skinner. Da klokken var ca. 18 var alle fulde, der skulle lave noget. De to hele pattegrise, der var på grillen, de var sku blevet helt sorte. De var 6 mænd (drenge) og to piger, til at passe, pølser, vand og øl samt pattegrisene, der uden for. Drengene lå bag baren, sov i deres fuldskab, der var ingen tjek på noget som helst, sådan var det på hele pladsen, et stort kaos.

   Vi ankom til træffet, den dag var vi en stor flok falke der var kommet af sted. Vi glædede os til at skulle have, en god fredag lørdag med fest og farver på, Da vi ankom til træffet og var ved at slå de forskellige telte op, kunne vi se at det var skiftet ud, fra før de lidt ældre medlemmer til nu de helt unge med at afholde selve træffet og med at styrer det, vi var jo kommet der de sidste fem år.

   Der var hele tiden slås kampe, når der ikke var styr på noget, som helst. Jeg stoppede vel en 3 til 4 kampe, så gad jeg det ikke mere, ned i teltet for at sove, for jeg havde jo ikke noget med det træf at gøre. De forskellige var nede om at bede om hjælp, med at stoppe de kampe oppe i det store telt. Da det var sket en tre gange. Tog jeg over, til en kammerat, for at sove der, så de ikke kunne finde mig, så var det da ro for mig, resten af natten med forstyrrelser, som faktisk ikke ragede mig.

   Næste dag, da vi sad uden for det store telt, og fik vores morgenkaffe, for at styrke os lidt, på efter aftenens udskejelser, kom den ene efter den anden, forbi på deres motorcykler, med forslået ansigter og kulørte øjne, jo det var et træf, der ikke var styr på. Det var aldrig sket på vores egne træf, for dem der hjælper, drikke ikke så meget, jeg tror at det er sket to gange, ved de 12 træf, jeg har stået for, i falkene og Harly klubben, de tre personer, det havde drejet sig om, blev sent hjem, dem ville vi jo heller ikke kunne regne med i fremtiden. Så det var bedst for dem og os, af vejene skiltes.

 1986 -1988

 

           Lidt ude at svømme:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Lidt_ude_at_svmme.jpg

 Ved et træf, hvor det var så varmt så varmt, måtte jeg dagen derpå, efter at vi havde trænet, med at løfte forskellige træstammer, var vi da helt færdige, måtte afkøles, det blev i en mergelgrav, der lå næsten lige ved træfpadsen, jeg blev der i noget tid mere, da jeg så skulle op, kunne jeg ikke komme op af den stejle bred, måtte svømme over på den anden side, hvor der hang en gren ud over vandet, ved dens hjælp, kom jeg så op, hvor mit tøj skulle være, var det ikke tøj mere, nogle af pigerne, der havde taget det, mens jeg badede.

   Så var gode råd dyre, der stod man i bare røv, langt hjemme fra og havde det knap så godt, med at skulle over træfpladsen, for mit telt, var på den anden side af træfpladsen. Så man listede fra træ til træ bag ved buske, men ak, det hjalp ikke en skid.Rundt om mit telt sad der en 5 til 6 piger og bare ventede på, at jeg skulle komme hen til teltet for at få tøj på. Det var sku ikke sjovt, når man havde været i iskoldt vand fra sådan en mergelgrav, jeg vil næsten kalde det for, krympe væske.    

    Ved et træf, hvor det var så varmt så varmt, måtte jeg dagen derpå, efter vi havde trænet, med at løfte forskellige træstammer, var vi da helt færdig, måtte afkøles, det blev i en mergelgrav, der lå næsten lige ved træfpladsen. Da vi havde svømmet i noget tid, ville de andre op og hen til træfpladsen, jeg blev der i noget tid mere, da jeg så skulle op, kunne jeg ikke komme op af den stejle bred, måtte svømme over på den anden side, hvor der hang en gren ud over vandet, ved dens hjælp, kom jeg så op, hvor mit tøj skulle være, var det ikke tøj mere, nogle af pigerne, der havde taget det, mens jeg badede.

   Men efter at man lige varmede, den del du ved lidt, måtte man gå i den bare, med oprejst pande og hvad der dertil høre, med mere, og sige hej piger hygger i jer, og så se i en fart at få tøj på igen, så undgik man at tabe ansigt, alt for meget.

1988-1989

             Ude foran et telt, med en kæp i øret:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Ude_forand_et_telt_med_en_kp_i_ret.jpg

    En anden gang, sad vi i det store telt og havde fået så hatten passede, min bror Peter var gået op i teltet for ar sove. Da jeg kom en lille time sener, havde jeg først svært ved at finde teltet, da jeg endeligt fandt det, kunne jeg ikke finde lynlåsen i teltet. Jeg ville ikke give op, sagde jeg til mig selv og blev ved og ved, til sidst lagde jeg mig ned og kørte en finger op og ned op og ned i rigtig lang tid, til sidst opgav jeg at finde lynlåsen, gik så ned i det store telt igen, satte mig ved et bord drak videre og sov så der med albuerne på bordet.

   Om morgenen kom min bror med morgenmad ned til det bord hvor jeg sad, grinede over hele hovedet. Jeg spurgte hvad fanden han grinede sådan af, han svarede, at det havde været lang tid siden, at han havde haft det så sjovt som i nat. Hvorfor? Spurgte jeg. Han svarede; at han jo havde ligget inde i teltet, med en klud i munden, for ikke at skrige højt af grin over, at kunne høre hele tiden, den lyd det giver, med at jeg køre fingeren op og ned af teltet, for at finde lynlåsen.

   Han fortalte mig, at det havde jeg gjort i over en halv time i min brandert. Jeg spurgte, hvad sjovt det var ved det. Jo det var sku meget sjovt sagde min bror, da det var i den anden side af teltet lynlåsen sad, svarede han.

 

 1985 – 1988 

           En frisk dværg, et mandfolk,

At vælte med sin motorcykel, uden skyld

     Han hedder Benny og en rigtig frisk gut, i starten af vores bekendtskab, sad han ved flere træf på mit skød, vi skålede med de andre ved bordet, havde altid en rigtig god stemning sammen. Benny var i en overgang, medlem af farmers fra Stakroge, som falkene, mange gange var på besøg ved, når vi var indbudt.

   Benny havde på et tidspunkt en BMV bokser, men kunne ikke nå jorden ved et lyskryds eller når han skulle holde stille. Så når han var ude, for at kører, havde han altid en kammerat til at sidde bag, på for at holde motorcyklen når de stoppede. En gang, de skulle hjemad og Benny holdt for rødt, væltede hans BMV ned på siden, hvad for? hans makker, der sad bagpå, var faldet i søvn, havde nok lige fået, lidt for meget snabelvand. Derefter fik han over til sidevogn, var så ikke afhængig af andre.

   En anden gang, da vi var ved træf ved Panders i Aabenraa, kom vi ud fra musikteltet, det var ved midnat tid, måneden lyste op på himlen, vi sad på en lille høj og nød en smøg og en stille øl, da vi pludselig opdagede at i et telt, hvor der var to personer at se. I den belysning som der var, var der som at se en silhuet film, med de hurtige meget hurtige bevægelser der skete der nede, det var svært at forstå det vi så, men løsningen kom, da Benny kom ud af det telt og gik ind i musikteltet igen.

   Sener på natten, snakkede jeg med den pige, der havde været inde i teltet sammen med Benny. Hun fortalte, at det var første gang, hun var blevet ordnet, at en mand, hvor hun lå ned og manden stod op. Og det var sørme godt, som hun fortalte, skulle det være en anden gang, var hun parat og klar som en mis, med sin mis.

 

1981 – 1985 

          På besøg hos Farmers Stakroge,

kampen, mosen, barnesengen og en fed fest:

     Vi var til fest ved farmers, det var kun os to klubber der skulle feste, vi var vel en 12 til 15 falke deroppe, det gik lystig for sig, men der var en falk som ikke rigtig kunne finde ud af det, gik og provokeret alt og alle, jeg havde fat i ham flere gange, han ville hele tiden slås med nogen.

   Så kom Otto (beton) og fortalte mig, at nu kunne han sku ikke holde ham ud mere, jeg sagde, at næste gang han kom, ville en af os give ham en røvfuld, så smide ham ud af klubben. Det han gik og lavede, var aldrig sket, der hjemme i klubhuset, men her oppe, var vi jo gæster, skulle jo også opfører os rimeligt. Han kom igen, det var Otto han begyndte med igen, det kostede ham en ordentlig røvfuld, så var den bal forbi og han var x falk.

   Jan Niemann der var med, var blevet så fuld, at han sagde at han ville gå hjem til Haderslev, vi sagde, at han skulle holde op med det pjat, det var sku da langt hjem her fra. Men pludseligt, var han væk. Næste dag kom Jens mange penge fra Farmers til mig, fortalte, at hans svoger havde ringet til ham, om vi herover manglede en mand, for så havde han fundet en.

   Da de, var kommet hjem fra, de havde været i byen, så de et vindue der var itu, ind til børneværelset og da de kom ind i husets børneværelse, lå der en person i barnesengen, med en ordentlig kæp i øret, de kunne jo nok regne ud, at det var over fra Farmers han var kommet fra, da det kun var ganske få huse, inden for små fem kilometer.

   Det var en ca. fire km. derfra, jan var gået over mosen, at det var lykkes, var et under, han havde brugt de 10% han havde for, at han skulle overleve den gåtur, vi lå og sov den ud, i den sovesal, som de havde, i det klubhus på det tidspunkt, jo det var en god fest.

 

1982 –1983 

 

         Fra et træf ved vestkysten, en formaning til de unge falke:

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Fra_et_trf_ved_vestkysten_en_formaning_til_de_unge_falke.jpg

   Vi var kørt, i en stor flok som vi havde samlet, de fleste var fra falkene til træf,  fra Haderslev, vi var vel en tyve falke i alt, da vi ankom til træfpladsen, havde fået slået vores telte op, skulle vi så ned til øl teltet, for at få lidt inden for vesten. Da det var det første træf, det år vi skulle til, vi havde et par nye falke med. Jeg kom med den formaning om, at ikke drikke for meget, for så endte det med, at man ikke fik noget ud af træffet, ved at sove de timer væk hvor der mest gang i festen og gik glib af det hele.

   Det blev en rigtig god fest, jeg fik vist lidt rigeligt meget, men sov en time eller to ude på græsset, så det passede igen, det er også svært, at det man kunne tåle, ved de sidste træf, sidst på året, kan man sku ikke tåle ved starten, af træffene igen, måtte jeg sande. Vi dansede hele natten, morede os godt, der var virkelig en vellykkede aften.

  Næste morgen da vi kom ned i det store telt,for at få morgenmad,blev jeg nysgerrig,da det nede ved det ene bord, sad en 8 til 10 stykker og en 5 til seks af dem linede noget der havde været igennem en kødhakker. Da jeg satte mig ved bordet,forlod de det straks,det kunne jeg ikke forstå,jeg ved da godt nok,at jeg ikke her til morgen havde brugt rexsona. Der blev grinet fra flere andre borde rundt omkring. Det kom flere over til mig og fortalte mig,hvad . hvad for de havde forladt bordet.Det blev samtidig en løftede stemning i teltet, de viste åbenbart alle noget,som jeg ikke viste noget om.

   Forklaringen var således. Da vi var på vej ned til teltet dagen før, som sagt havde jeg fået lidt for meget og sagde til de andre falke, nu ligger jeg mig lidt ned her på græsset, for lige at sove den bare lidt ud, var jeg ikke, kommet ned i teltet om en time til halvanden, skulle de komme op for at hente mig, så jeg ikke spildte hele natten væk. Det grinede de meget af, da jeg var kommet med de formaninger, da vi ankom til pladsen og så selv faldt i, de var så forsat ned i teltet.

   En lille halv time efter var der kommet en flok, fra en anden klub, den ene syntes, at han var barsk, da den ene begyndte, at pisse på mit det ene bukser ben, jeg var røget op, havde lappet ud til alle sider, var gået helt amok. De lå rundt om på græsset, dem der ikke, havde nået at flygte væk, jeg var da gået ca. 50 meter mere, mod det store telt, så havde lagt mig igen.

  Sener da jeg blev afhændet af gutterne, havde jeg ingen hukommelse om, hvad det var sket, hvis nogen havde fortalt mig om det, havde jeg ikke fået det med, jeg var vist først hel klar igen, efter at havde danset et par timer. Så husk at passe på.

 

         King kong, på besøg ved farmers træf:

 

  http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/King_kong_p_besg_ved_farmers_trf.jpg

    Vi var en små otte til ti falke, taget af sted til træf hos farmers, vi tog hver år til farmers træf, andre indbydelser vi fik fra dem, det var en dejlig klub, at være sammen med. Da vi ankom til træffet, ved indgangen, blev der fortalt mig, at der var problemer med en inden på træfpladsen, som allerede den eftermiddag havde slået tre personer ned.

   Jeg fortalte, at jeg var lige ankommet til træf, for at slappe af, nyde dagen og havde ikke lyst til at være kontrol, at de jo selv var en små 30 farmeres + de tyve farmers det var, fra afdelingen i Norge, men takkede for advarslen. Som man altid kunne bruge til noget positiv. Vi fik så slået vores telte op, ved siden af vores motorcykler på pladsen, det er ved disse træf, vi bedst kan lide at komme. Der hvor motorcyklerne stor et sted, teltene et anden sted, er bare ikke sagen.

   Da vi gik op i det store telt, for at få aftensmaden, så vi for første gang King kong ca. 210 høj ca. 170 til 200kg i vægt bred over skulderen som bare fanden, arme som vognstænger, jo tak, vi kunne se, at ham ville det give problemer med, hvis han gik helt amok. Han stod der, ved baren. På det tidspunkt, var det gået ud over, en 7 til otte personer, der havde fået et par hen langet, fra han var ankommen til træfpladsen, om eftermiddagen.

  Det er sjældent, at der bliver kaldt på politiet, for så må der ikke holdes træf det sted mere, og de kan heller ikke få en bevilling mere i fem tiden, og de kommer heller ikke ind og hjælper nogen, det må de forskellige klubber, selv klare, når de afholder træf. Vi sad ved et bord, nede i bag, fra vi ankom til teltet kl. ca. 18 til teltet stod King Kong ikke der mere.

   Men ved kl. 22. Han stod der, ved baren på højre side, ind mod telt vægen, baren var vel en 12 meter bred, men der stod ingen, på de to meter hans højre side mod telt vægen og på den anden side, var der ca. tre meter plads, der var ingen, der skulle nyde noget, med at komme for tæt på ham, Det var jo kun en halv bar, i brug på denne måde.

   Den aften, kan jeg huske, at jeg drak pernod og rød sodavand. Pernoden, havde jeg fået i en gave, fra et andet træf, der kommer en historie, sener herom. Da jeg jo, skulle op til baren, for at købe rød sodavand, stillede jeg mig lige op af King kong, for at få min vand, da jeg havde gjort det en tre gange, drejede han hovedet, kikkede ned på mig og sagde; Du er sku da ikke så bange, af dig Bette knægt, jeg svarede; hvad jeg skulle være bange for, og gik ned på min plads, igen ved bordet, før han kunne nå, at komme i en diskussion med mig og på den måde, at det ville opstå en lille fejt.

   Fjerde gang jeg kom op, for at hente en vand (jeg kunne, da har taget 4 eller 5 vand med, på en gang, men, så var det jo ikke så spændende) Da jeg stod ved baren, sagde han til mig, du er sku et mandfolk, at du tør stå her ved siden af mig, jeg vil give dig en øl. Jeg på kun på sprit den aften, men da han bød så pænt, tog jeg imod den. Da han ikke betalte for den, sagde jeg, skal du ikke betale? han svarede, at han aldrig betaler noget, når han var til træf eller i byen.

    Nu kunne jeg forstå, at han var blevet gal, det var vel lige det han ønskede sig, for at komme i lag med mig. Men det var jeg jo godt klar over, det var jo også mit ønske, for man trænger jo, en gang imellem, til lidt spænding her i tilværelsen. Jeg stod spændt, som en feder, jeg viste at det skulle være i første slag, at han blev slået ud, for hvis han havde fået fat i mig, havde han sku revet mit hoved af, hans hånd var lige så stor, som mine tilsammen.

   Da jeg kunne se, i hans øjne, at nu, ville han slå ud efter mig, fyrede jeg den højre af, ramte ham 100% lige på hagespidsen, med min vægt dengang på 115kg flyttemands muskler og hvor man trænede, tre aftner om ugen ved siden af. Det lød et brag, som et træ væltede, da han susede ned i trægulvet, som de andre sagde, der stod bag baren. De første par timer, lå han op af telt vægen, da vi dansede, hvornår han var vågnet og gået ned i hans telt, aner jeg ikke. Det var heller ikke nogen, der så til ham, da han lå der bevidstløs i flere timer. Til dem,der ikke havde været til træf før, skal jeg lige fortælle,at normal,er træffene endnu mere fredelig,som at gå på danse steder i Haderslev,hvor jeg havde været udsmider i mange år,men måske en ud af ti træf,går det måske galt,alt hvor meget,der er styr over træffet,fra dem der afholder det.Nå næste morgen ,hen af kl.ca. 10 blev jeg vågnet,af de andre falke, vi gik op for at få morgenmad,der foregik ved nogle langborde uden for,i den friske luft,med stærk sol,som lige passede,til min hovedpine og mine øjne,jeg vil tro,at det var alt det røde sodavand,at det var det der havde givet mig hovedepine.Flere af falkene,var oppe for at hente morgenmad, men ikke til mig,for jeg var ikke helt vågen endnu.

        Til en orientering:

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Til_orientering.jpg

 

 

   Men det blev jeg pludselig, da jeg så, hvem der kom lige ned imod mig, å nej tænkte jeg, nu ikke igen, med hovedpine, jeg havde det frygtelig med mig selv, den morgen. Så tog man sig sammen, nu skulle det helst ordens psykisk, da man jo havde overtaget, fra dagen før. Da han kom ned til bordet, havde han morgenmad med til mig, fortalte, at jeg var helt i orden, da jeg ikke havde sparkede, eller slået ham, da han var slået bevidstløs, at jeg sku var et mandfolk, som han sagde.

   Jeg startede med at køre på ham, med fuld musik psykisk, fortalte ham, at han skulle side, lige over for mig, at så kunne vi bedre, snakke sammen.   Til dem, der ikke havde været til træf før, skal jeg lige fortælle, at normal, er træffene endnu mere fredelig, som at gå på dansesteder i Haderslev, hvor jeg havde været udsmider i mange år, men måske en ud af ti træf, går det måske galt, alt hvor meget, der var styr over træffet, fra dem der afholdt det.

   Nå næste morgen, hen af kl. ca. 10 blev jeg vågnet, af de andre falke, vi gik op for at få morgenmad, det foregik ved nogle langborde uden for, i den gode friske morgenluft, med stærk sol, som lige passede, til min hovedpine og mine øjne, jeg vil tro, at det var alt det røde sodavand, at det var det der havde givet mig hovedpinen. Flere af falkene, var oppe for at hente morgenmaden, men ikke mig, for jeg var ikke helt vågen Ino.

   Jeg fortalte ham, at hvorfor, at jeg ikke havde slå på ham, da han lå der nede, for at det hele jo var forbi, for ham der i går aften, at 95% af alle mænd, har glaskæbe, når de blev ramt, helt rigtig. Mens vi talte sammen, havde jeg hele tiden øjn kontakt med ham, jeg var spændt, som en bue i mine muskler, klar hele tiden til at fyre en af, i samme sekund, jeg kunne se det glimt, i han øjne, bagefter var jeg øm i alle mine muskler, i et par dage.

   Jeg kaldte på et par af farmerne, at de nu skulle finde ud af, hvad King kong, skyldte, fra aftenen før. Da de kom tilbage, fortalte de mig, at han skyldte 380 kr. Jeg sagde, at nu skulle han betale, hvad han skyldte. Han tog pungen frem, tog en femhundred seddel og gav den til farmeren, jeg var så fræk, at sige, at resten var drikkepenge til klubben, for alt det lort, han havde lavet, han var bare tavs.

    Da vi kørte hjem fra træffet, kunne vi se, at han stod og blaffede for at komme hjem, men ingen tog ham med. Da nogen dag før, eller om natten, havde skåret hans dæk på hans motorcykel itu, måske som tak, for de klø, de måske havde fået dagen før, af ham. Vi så ham aldrig mere til træf, eller andre steder, han må ha lært noget, det er altid godt at være lærenem.

 

       Als Træffet, den dårlige stemning, mellem dansker og tysker:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Als_Trffet_den_drlige_stemning_mellem_dansker_og_tysker.jpg

   

    Als træffet. har jeg altid opfattet som et godt træf, jeg har vel været der en 16 til 18 gange i min tid. Det blev større og større, men til sidst, var der faktisk næsten flere tysker som som der var dansker der. At det lige skulle gå efter deres hoved, at de skulle prøve at styre pladsen, det blev sku for meget, for mange. Så mange blev væk til sidst, af den grund. Vi sad nogle stykker af falkene, ved et bord, da der kom en fra Bad Joke i Vojens, satte sig ved bordet, ingen navn skal nævnes her, men han arbejdede meget i Norge.

  Han bad mig om, at låne en lommekniv, jeg spurte til hvad, han viste mig, at han havde fået en på kystøjet, hans overlæbe var tyk, som en negers læbe, han fik min kniv, skar hul i den, fra indersiden af munden. Fortalte, at det var de tyskere der sad derover, som styrede nu alle i teltet. Ham og noget andre, havde prøvet, at sætte dem på plads, men det var ikke lykkes. Jeg sad og holdt øje med den store flok, vel en 30 til 40 mand et stykke tid, de råbte og skreg og generet alle, der kom forbi der ovre, noget så grusomt. 

   Als træffet, har jeg altid opfattet som et godt træf, jeg har vel været der en 16 til 18 gange i min tid. Det blev større og større, men til sidst, var der faktisk flere tysker som dansker der og at det lige skulle gå efter deres hoved, at de skulle styre pladsen, det blev sku for meget, for mange, så mange blev væk til sidst, af den grund. Vi sad nogle stykker af falkene, ved et bord, da kom der en fra Bad Joke i Vojens, satte sig ved bordet, ingen navne skal nævnes her, men han arbejdede meget i Norge.

    Så til sidst, syntes jeg, at nok, var nok, så mig de to ud, som de alle havde respekt for derover, ved det største bord, der stod ved teltsiden. Gik derover, satte mit ben på bordet, tippede det over, så alle der sad på bænken, mod telt siden, røg ned af den bænk de sat på, knaldede de to anfører, et par på skallen, med en gang, var der ingen, der ville slås mere, vi var vel en små 10 stykker, der satte os på plads igen.

   Med en gang, kom der dansker fra hele teltet, over til vores bord, for at hjælpe, nu skulle alle Dansker holde sammen, smide alle Tysker ud fra pladsen, med mere. Jeg sagde, at det nu, var det hele forbi, at vi ikke skulle ødelægge træffet, at det nu, var kommet ro over det hele. Det blev et rigtig godt træf, men det var det sidste als træf, jeg var til, jeg gad sku ikke, mere at gå at være bussemand.

 

          På vej til Gug træffet ved Aalborg:

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/P_vej_til_Gug_trffet_ved_Aalborg.jpg

 

   Da vi var færdigt med en flytning kl. 20 på 3 sal i Haderslev vi havde haft 2 flytninger den dag, var startet fra København den morgen kl.4. Tog min broder og jeg af sted, for at komme til Gugtræffet, ved Aalborg, på vejen op mod træffet, løb vi tør for benzin, og kom ind til et hus, for at få lidt benzin, for at kunne nå en tankstation, for at tanke helt op, folk har, når de bor i hus næsten altid, lidt benzin hjemme, til plæneklipperen. Da vi ringede på, blev vi inverteret inden for, fik en lille drink, Peter ville blive, han sagde, de to piger jo var alene hjemme, i de næste to dage, da deres mænd, var på kursus, det havde de fortalt til Peter, da jeg var på wc.

   Peter min bror fortalte, at de havde masse af sprut, var med på den værste, de skulle ellers i byen sener, men det var så ikke nødvendig mere, at vi alle rigtig kunne hygge os sammen, Peter fortalte derude, da vi hælde benzin på motorcyklen, at de, så sku da godt ud, det kunne jeg da selv se, men et ord er et ord jeg havde lovet nogle kammerater, at jeg kom til træffet, han kunne da bare blive, hvis han ville, men at vi lige kunne ofre en lille time på dem, i en fart. Men vi blev der en stor time, der det var lige noget vi skulle ordne, for de to benzin giver. Jo det var en fornøjeligt tur derop på vej til træffet.

 

            Gug træffet, de slemme drenge:

   Da vi ankom ved ca. 12 tiden til træfpladsen, skulle man tro, at det slet ingen træf var mere, det var helt stille, sagte musik fra det store telt, vi fik slået teltet op i en fart, ned for at se, til musikken, derinde i teltet, var der vel en små 70 til 80 personer, hvor der var plads til 300 til 400 personer, det kunne vi ikke forstå, med alle de telte, der var på træfpladsen, skulle teltet jo være stopfyldt.

   Vi fik en forklaring, af en der stod ved baren, at det havde været mange slåskampe, den lørdag eftermiddag, sygebilen havde været der tre gange, sidste gang, var det formanden, for goldwing klubben der var stukket ned og var blevet kørt af sted til sygehuset. Det var tre, af de såkaldte slemme klupper, der var til den gang, der havde, lavet alt den ballade, og nu, lå de fleste af dem, i deres kæferts og sov rusen ud. Så sagde jeg til dem, der stod i baren, se at få musikken skruet op, det var de ikke meget for, jeg tager ansvaret for det, sagde jeg, så kom musikken op, og folk fra hele pladsen, kom nu derned igen til det store telt, så blev der gang i den.

 

Med en gang:

 Med en gang, stod der en hel flok fra den ene klub, sagde at musikken skulle skrues ned, ellers ville, vi få med dem at gøre, Jeg sagde, at Peter og jeg var kommet sammen, med 16 andre, for at feste, helt fra Sønderjylland, at vi var, de to mindste af, alle der var kommet, at de andre kom om et øjeblik. Som de sagde, det ville de skide på. Peter slå den første ud i et knald, jeg de næste to, så var det med en gang, ingen der lukkede munden op, og der ville noget mere. Der vedblev, at komme flere personer ned i teltet, der var vel til sidst var vel, en små 300 i alt i teltet. De kom, fortalte, at nu måtte vi samle os sammen, gå op til teltene og banke dem, der sov rusen ud, som jo havde lavet alt den stank der om eftermiddagen.

   Jeg forklarede dem, at de selv, havde noget af skylden, de kunne have samlet alle formænd, fra de forskellige klubber og alle gå samlet derop, når der var brug derfor, så de kunne holde sammen, modtage de klubber ved indgangen, forbyde dem at komme ind på pladsen, når de ankom, på deres motorcykler, som de så også ville være bange for, at det ville gå ud over, ved en kamp, deroppe ved indgangen. Så det skuldes ikke gøres hævn, for så var vi ikke en skid bedre en dem, faktisk kun værre.

 

            En virkelig god fest:

   

      Det udviklede sig, til en rigtig god fest. Det var nogle dejlige piger med, så vi hyggede os meget med dem ved baren, pludselig var der igen, et par gutter, der kom fra en, af de klubber, sagde; at det var deres piger, at Peter og mig var i gang med, vi sagde, at det måtte pigerne jo selv bestemme, hvad de være sammen med. Pludselig var der et par stykker, der angreb os, det var faktisk synd for dem, de listede bagefter op, i deres telte, efter at de lige, havde slikket, deres stolthed i sig en lille smule.

   Jo der var også en anden falk der oppe også, det var Leif Mathisen (pølse Maries søn) han var kommet selv derop, om fredagen, hvor vi først ankom lørdag, ved midnatstid, Leif kørte til mange træf, hver år, har også fået mange mærker derfor.

   Om morgenen, blev der råbt, pas på polle; jeg var selv i teltet, med to piger fra baren og kunne nok ikke bestemme mig, hvem det skulle være, og havde taget dem begge med op i teltet. Vi havde nok spillet lidt ludo, vil jeg tro, der ude på morgenstunden, Peter, må jo have sovet, et anden sted, de to piger flygtede væk. Da det blev råbt på mig, der uden for. Så kom

   jeg da også ud af teltet, da jeg stod der ude, fik jeg også lidt af et chok, der kom en helflok op af bakken mod mig, folk fra de tre forskellige klubber jeg vil tro en små 50 til 60 mand og nogen piger. (hvis, det havde været et buskads, med en lem, til en underjordisk hule, hvor jeg kunne forsvinde ned i, uden at blive opdaget, ville jeg sku ha gjort det).

             Hvor blev de andre af:

 

 Jeg kikkede rundt på pladsen, alle havde travlt, med at tage deres telte ned, og ingen opdagede, hvad det skete? De var sku ikke så modige, som aftenen før, da de havde fået noget at drikke. Men nu skulle det være, at det gjaldt, med at holde masken og kører det løb psykiske, ellers var jeg færdig, som gårdsanger, vidste jeg. Jeg havde en spa. Kniv i en skede, med et rundede håndtag, det kunne line en pistol, holdt med den højre hånd på den. Spurte dem om, hvem der nu, skulle have et par på æ skalle.

   Et par af anførerne grinede, fortalte mig, at det der var sket om natten, at var helt i orden, at det var flere, det havde fået et par hen langet, de mente at det var de selv skyld i. Men det, at jeg havde stoppet, at der ingen var gået op og har revet dem ud af teltene det tog de hatten af for. Derefter gik de lidt til en side, frem kom en, med en kasse øl til mig, den skulle jeg have, samtidig blev jeg udnævnt, til æresmedlem af Hondas, det var den klub der sener, kom til at hedde Bullshit i Aalborg.

   Øllene kunne jeg jo ikke have på motorcyklen, så de blev udelt til dem, der var ved at tage det store telt ned, min kawa, som jeg havde den gang, var nu ikke kun en firtakter, men på det første del af vejen hjem, til Haderslev, var den blevet til en femtakter, hvis vi regner, mit hjerte med, som det føles som det slog, nemlig så højt, at det næsten, ville overdøve motorcyklen.

  Jeg tror, at jeg ikke engang, havde brug for benzinen, til at kører hjem, jeg vil tro, at den kunne kører på adrenalinen, som jeg producere på vejen hjem til Haderslev igen.

 

På udflugt, til træf, ved delfinerne, Charlie og mig:

   

         Vi tog af sted til træf, ved delfinerne i Middelfart, Charlie og mig skulle køre selv køre derover, om fredagen, sidst på eftermiddagen, de andre af falkene, kom først om lørdagen. Vi skulle køre på min kawa, med sidevogn. Jeg skulle køre og Charlie skulle side i sidevognen, men det blev et problem, sidevognen var vist for lille, eller Charlie var måske for stor, så vi måtte bytte plads og alt oppakning, var sat fast, på bagsædet og bag på sidevognen, det gik så godt, et stykke af vejen, motorcyklen vejede med sidevogn og oppakning, vel omkring de 300 kg og vi vejede vel tilsammen vel 270 til 280 kg, så vægten var jo over de 570 kg.

   Da Charlie og jeg kørte så af den gamle vej, mod den gamle lille bælts bro, med de mange sving og bakker, nok med lidt rigeligt med fart på, så endte vi helt ude i venstre side, af vejen, på indersiden af en lastvogn der kom kørende i mod os, vi var sku heldig, for hvis vi havde ramt den, var vi sku døde nu og begravet her i dag og vores grav var nu slettet. Vi stod af motorcyklen, for lige at strække os, for at få den oplevelse, lidt på afstand.

   Da opdagede vi, at akslen var bøjet, til sidevogns hjulet, vi måtte ligge motorcyklen ned på siden, vi tog begge fat i hjulet og fik det rettet op på plads igen, til vi kunne forsætte og så kunne vi godt køre, og tage det lidt med ro, resten af vejen over til træffet. Sener, blev der sat en anden aksel, på sidevognen, den var specielt fremstillet til, at køre med ved motorløb.

 

          Ved delfin træffet samme dag, lidt at grine over:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Ved_delfintrffet_samme_dag_lidt_at_grine_over.jpg

 

    Det blev et godt træf, det var det sidste jeg var med til, sammen med Charlie. Ved samme træf, var der et pudsigt øjeblik, hvor der stod nogle fyre, fra en anden klub, der om lørdagen en 10 til 15 meter fra vores telte, hvor vi havde stillet vores motorcykler, der pillede ved nogle af dem. Charlie lå  med hovedet uden for teltet, og slappede af, kikkede rundt omkring, Han så hvad de var i gang med og råbte så til dem, om at holde fingrene væk, fra cyklerne, den ene råbte tilbage, hold din kæft nigger.

   Charlie blev helt vil i varmen, rejste sig op med et sæt, stod der i hans fulde højde, med de høje støvler vel en to meter og ti og med hele teltet hængende ned af ham, som en araber i hans fineste tøj, der var heller ingen bund, mere i teltet. De to pille rigger, fik et chok, da de så Charlie i fulde højde og truede dem med at komme efter dem, de løb som bare fanden, langt ud på marken for at komme så langt væk, som mulig, i en fart, vi skreg alle af grin, bare at se, det udtryk, de havde i deres ansigter, det var det hele værd.

    Det blev et godt træf, det var det sidste jeg var med til, sammen med Charlie. Ved samme træf, var der et pudsigt øjeblik, hvor der stod nogle fyre, fra en anden klub, der om lørdagen en 10 til 15 meter fra vores telte, hvor vi havde stillet vores motorcykler, de pillede ved nogle af dem. Charlie lå med hoved uden for teltet, og slappede af, kikkede rundt omkring, så hvad de var i gang med og råbte så til dem, om at holde fingrene væk, fra cyklerne, den ene råbte så til bage, hold din kæft din nigger.

1981 

Træf, vagt – øl på to forskellige måder, at opklare en sag,

Den der ligger den fælde for andre:

 

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Trf_vagt_-_l_p_to_forskellige_mder_at_opklare_en_sag.jpg

 

  

   Ved et hygge weekend, afholdt vi så i klub huset i Lunding, det var meget godt besøgt, de to gange vi afholdt det der. Fremover blev der holdt rigtige træf igen som før i tiden. Med at vi lejede et stort cirkustelt. Det blev holdt ude i gården, ved den ene sidebygning og i stuehuset både nede under og på første sal.

   Der oppe på første sal, i det store rum var baren og bag ved baren et værelse, hvor vi, der var vagter (kontrollører) og det var der, hvor vi styrede slaget gang. Det sted, hvor vagterne der skulle passe de forskellige ting rundt omkring. Tit var jeg ude fra vagt stuen i baren, for at kikke lidt og få en øl selv.     Ved et hygge weekend vi afhold i klubhuset i Lunding, det var meget godt besøgt, de to gange vi afholdt det der. Fremover blev der holdt træf med, at vi lejede et stort cirkustelt. Det blev holdt ude i gården i den ene sidebygning og i stuehuset både nede under og på første sal.

   Men med en gang undrede jeg mig, at min øl var tom, det måtte jeg så afprøve, at jeg hentede en ny øl, drak en til to slurke af den, gik så ind i værelset igen og lod øllen stå der ude på baren, det skete tre gange og jeg opdagede ikke hvem der tømte den hver gang. Nu lagte jeg en plan, jeg tog en ølflaske og ladede mit vand i den, tog den med ud i baren, stillede den, gik så ind i værelset igen.

   Jeg sad der med et par andre falke og hyggede mig, så kunne vi høre et stort skrald, da et vindue blev slået op og der hang en ud af vinduet og brækkede sig. Så havde jeg synderen, han kom til at betale for i alt, syv flasker øl, ja så kunne han lære det, på den gode måde ikke?

 

1982 

             Den der ligger en fælde for andre, falder selv i den?

http://www.falkene-haderslev.dk/images/Historie/Den_der_ligger_en_flde_for_andre_falder_selv_i_den.jpg

  

 De to gange der blev holdt hygge weekend var det rigtig mange på besøg fra de andre klubber, ja det var vel en små to hundred i vores lille område, hvor vi afholdt festen. vi kunne nok se, at der ikke kunne gå mere med det her. Året efter, skulle vi afholde et stort træf, med et stort telt, det var vi nu blevet klar over

    Vi havde jo kun inviteret, nogle få af de nærmeste klubber og havde regnet ud, hvor mange de ca. ville komme, men vi havde regnet fejl, de kom næsten fuld talrigt fra flere klubber. Da vi jo var den klub der tog til, ja næsten alle træf i Jylland og på Fyn, og det gjorde vi, faktisk mange gange, dette med, at vi delte os, var måske til tre til fire træf, én fredag og lørdag.   De to gange der blev holdt hygge weekend var det rigtig mange på besøg fra de andre klubber, ja det var vel en små to hundrede i vores lille område, hvor vi afholdt festen. Vi kunne nok se, at det ikke kunne gå mere med det her. Året efter, skulle vi afholde et stort træf, med et stort telt, det var vi nu blevet klar over.

   Når vi kom så meget rundt og var på denne måde så kendt, blev det jo også gjort gengæld. Vi havde også i de første tre år, det problem med strømmen, hvor den slog sikringen, men vi havde to fra klubben, som skiftede til at holde øje, med de sikringer, der var så fint indpakket i sølvpapir.

    Sener, fik vi en elektriker, til at sætte bygge strøm op, i en mast, som vi også fik opsat. Der skete mange ting ved vores træf, som mange jo nok husker, når vi tænker tilbage på de oplevelser i fik, den gang. Vi var de første der havde strip, ved et træf, det har de forskellige klubber stadigvæk, ved træf, den dag i dag.

   En af de forskellige tiltag der var og meget populær var med, en gammel folkevogn, med en små 10 til 15 meter tov, i enden var et dæk sat fast. Så i fuld fart ned af marken, dreje til en af siderne, så var det sku fart på, for ham der sad på dækket. Det så farlig ud og mange advarede, men det gik aldrig galt. Her til slut, i denne lille afsnit, om vores træf, kommer her den her lille historie, som overskriften siger.

   Ved et træf skete det også, i vagt stuen, næsten det samme, at min øl var tom, det skete flere gange. vi stillede øllene oppe på et karlekammer skab, øllene stod der i en lang række, så var jeg blevet træt af det, tog en tom flaske, fyldte den med livs eliksir og ventede, så skete det ikke en skid mere, jeg havde faktisk glemt det hele.

   Med en gang, da jeg fik en slurk af min flaske, måtte jeg lige gylpe lidt ud af vinduet da jeg havde taget den forkerte flaske, herefter skynde jeg mig, at skylle efter, med den rigtige flaske, jeg var sku halv heldig, at det var mit eget p.

 

Hvis du vil læse mere historie, kan du se mange, mange flere

under stifterens fortællinger.